Kunstgræsbane skal gavne medlemmer og styrke foreningsidrætten

spot_img

Boldklubberne i Struer Kommune kan nu gå i gang med at anlægge kunstgræsbane til efterårs- og vintertræningen, efter byrådet tirsdag aften besluttede at bevillige kommunal støtte til banen.

Omkring 500 fodboldspillere i Struer Kommune, der gerne vil dyrke deres sport udendørs året rundt, kan se frem til splinternye – og miljørigtige – faciliteter at gøre det på. Det står klart efter Struer Byråd tirsdag aften besluttede at frigive kommunale midler til en ny kunstgræsbane ved Struer Energi Park.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Møller Pedersen, mener den nye bane bliver et stort aktiv i Struer Kommune – ikke kun for fodboldspillerne.
”Jeg er glad for, at arbejdet nu kan gå i gang, for jeg er overbevist om, at en ny kunstgræsbane vil gavne fodbolden, som er en af de største idrætsgrene i Struer Kommune. Samtidig vil banen med beliggenheden ved Struer Energi Park styrke det allerede gode samlede fritidstilbud til borgerne. Jeg vil derfor gerne takke fodboldklubberne for deres store engagement og vedholdenhed i hele processen og de bidragydere, der sammen med kommunen har investeret i projektet,” siger Lars Møller Pedersen.

Alle klubber bag projektet Kunstgræsbanen er en mere end 10 år gammel drøm for fodboldklubberne i Struer Kommune, der nu går i opfyldelse. Klubberne har undervejs arbejdet sammen for at rejse sponsorater og opmærksomhed om behovet for en kunstgræsbane.
Karsten Lund, der er formand for Struer Boldklub og foreningen bag kunstgræsbanen, takker derfor byrådet for at frigive midlerne og fremrykke en del af pengene, så anlægsarbejdet kan gå i gang allerede i 2019.
”Jeg er glad og tilfreds med kommunens støtte til kunstgræsbanen, som vil komme alle klubber i kommunen til gode. Når vi kan spille ude hele året, kan vi tiltrække flere medlemmer, holde på dem vi allerede har og udvikle vores lokale talentspillere. I foreningen ser vi frem til at tage banen i brug og vise, at det er den rette investering,” siger Karsten Lund. Han fortæller, at fodboldklubberne i Struer tæller godt 500 børn og unge, som især vil få glæde af banen.

Byrådet har valgt at bevillige midler til en miljøvenlig kunstgræsbane med varmebehandlet korkgranulat, så banen ikke påvirker miljøet unødigt. Det har gjort projektet dyrere end en traditionel bane, men det har været et ønske fra både fodboldklubber og byråd at få en moderne og fremtidssikker bane.

Dansk Boldspil Union har undersøgt effekterne af kunstgræsbaner i andre jyske klubber og klubberne siger samstemmende, at de har haft nemmere ved at fastholde og tiltrække medlemmer, når de kan tilbyde udendørs træning i de kolde måneder.

“Med den nye kunstgræsbane kan der spilles ude året rundt og det er håbet, at vi med banen vil kunne tiltrække og fastholde flere børn og unge i foreningsidrætten. De stærke, forpligtende fællesskaber er selve kernen i det frivillige foreningsliv. Derfor har vi et ansvar for at udvikle rammerne for foreningsidrætten i Struer Kommune,” siger Lars Møller Pedersen.

Presseeddelelse/Struer kommune

spot_img
spot_img
spot_img