På lørdag den 9. oktober hejser Resen KFUM flaget for at fejre sit 75 års jubilæum. Klubben har sørget for et aktivt program, også for offentligheden.
Klubben har været i gang med planlægningen i lang tid og byder på reception mellem 10 og 12 i Toftum hallen, hvor Resen KFUM holder til. Der bliver seværdig håndbold når Resens ungdomsspillere møder klubbens tidligere “legender”.
Jubilæet fejres også med underholdning, besøg af ligaspiller og selvfølgelig fest om aftenen.
Resen KFUM er i dag udelukkende ungdomsspillere.
“Vi valgte at skippe seniorholdene, da det efterhånden var blevet svært at arbejde med,” siger Erik Pedersen, Resen KFUM og K, som det egentlig hedder. “Det er et problem, der også kendes fra andre klubber.”
Tidligere havde klubben seniorhåndbold for både damer og herre. Især klubbens herrehold trak mange overskrifter gennem årene, hvor holdet toppede i 3. division. Dengang var der ofte 400 tilskuere i Toftum Hallen til søndagskampene
I dag har klubben op mod 100 medlemmer og der er et godt og unikt sammenhold med god opbakning fra lokalområdet til de mange opgaver, der er forbundet med at drive en forening
Mathilde Hylleberg kommer også
Et af de store navne Resen KFUM og K har fostret i nyere tid er Mathilde Hylleberg, der spillede for TTH’s professionelle damer. Hun fik også debut på landsholdet, mjen valgte for en 3 – 4 år siden at stoppe karrieren. Hun mente, at håndbolden fyldte for meget i hendes liv.
Mathilde Hylleberg tager håndboldskoene på i Resen igen. Hun er en af “legenderne”, der skal møde ungdomsspillerne fra den lokale klub.
Resen KFUM har, udover Mathilde Hylleberg (der selvfølgelig bliver til festen) leveret mange gode spillere til andre store klubber: Karsten Nørsøller til Virum og FCK Håndbold, Mathias Bitsch TTH og Skanderborg Håndbold, Johanne Bitsch, TTH og Skovbakke og Mette Rønberg til HH90. For bare at nævne hogle.
Verdensstjerne startede i Resen
Morten Andersen, der endte i NFL’s Hall of Fame, startede sin karriere med at kaste en bold med hænderne i Resen KFUM.
“Vi har haft den ære, at Morten Andersen, der aldrig har glemt sine røddeer i Struer, ved flere lejligheder har nævnt os, som det sted, hvor han fik interessen for idræt og startede sin sportskarriere,” siger Erik Pedersen. “Han var her nogle få år, inden han skiftede til fodbold i Struer. Resten er historie.
“Men vi regner ham da for én af vores egne,” siger Erik Pedersen med et smil.