Det thyholmske kunst- og kultursteds sensommerudstilling byder på fire spændende kunstnere. Fernisering 19. august kl. 14.
Mississippi, der har hjemme i Uglev i det sydlige Thyholm, holder fernisering lørdag 19. august med en ny udstilling, sensommerudstilling.
Udstillingen vises til og med søndag 24. september. Åbningstiderne i sensommerudstillingen er torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 13.30 – 17.00.
Interessen for ”Årets Pressefoto” fra Den Sorte Diamant i København har været så stor, at vi har valgt at forlænge denne udstilling, samtidig med at vi har inviteret omegnens skoler til at se udstillingen, da den har stor samfundsmæssigt indhold.
Bruno Nordensgaard, formand for Mississippi, udtaler: ”Vi er glade for den store interesse, der er vist vores udstilling ”Årets pressefoto 2022”, taget af Danmarks bedste fotografer. Ja, nogle af dem er blandt verdens bedste.
Gensyn på Mississippi
I sal A, B, C og D får vi besøg af de fire kunstnere, Astrid Storgaard, Herdis Jensen, Samir Ido og Anne-Dorthe Wissing.
Astrid Storgaard, er billedkunstner og udstillede på Mississippi 2019 som det sidste, før hun tog til Glasgow for at studere på Glasgow School of Art. Astrid har netop afsluttet hendes studier i Skotland og så får Mississippi fornøjelsen at udstille hendes afgangsudstilling.
”Vi er meget spændte på at se hendes kunstneriske udvikling” udtaler Bruno Nordensgaard.
I dag arbejder Astrid med mange medier bl.a. maleri, video og skulptur. Med humor og referencer til eventyr behandler hun i værkerne problemstillingerne så som kapitalisme og klimakrisen og hvordan de to emner mødes i form af greenwashing og hykleri.
Herdis Jensen har til hensigt at udtrykke den udefinerbare følelse af ensomhed og fortvivlelse, men på samme tid vise noget meningsfuldt, på trods af den nedslående tilstedeværelse af hjemløse individer og hjemløshed i sig selv. Paradoksalt nok kan man se noget som værende meningsfuldt uden nødvendigvis at forstå betydningen af det.
Herdis er inspireret gennem hendes daglige erfaring i socialt arbejde, – en linje af arbejde, der fremkalder tanker og overvejelser, og synliggør, en anden side af livet: Den ensomme og sårbare side, som er almindeligt anerkendt af alle
Samir Edo kommer fra Aleppo i Syrien. Samir Edo er på samme tid en moderne og en klassisk kunstner. Ved at bruge en gammel kinesisk teknik, hvor man ved hjælp af træsnit trykker på papir, som reference, skaber han sin helt egen teknik og tilgang til træfladen. Han vælger at præsentere matricen fremfor at vise et trykt resultatet på papir for på den måde at kommunikere direkte med det rå element. Det kunstneriske produkt, som på den måde opstår, er en ciselering af lige og indgraverede linjer, som giver bevægelse til det billede, som er gemt i træet.
Anne-Dorthe Wissing kommer fra Beder, syd for Aarhus og arbejder med akvarel.
Anne-Dorthe forsøger i hendes værker at illustrere, hvad der foregår i små børns verden. Mange tænker nok, at her foregår der ikke det store, men dykker man ned og tager sig tid til at betragte, opdager man at her findes en helt særlig tilgang til livet.
Børn er små følsomme og omsorgsfulde væsner. De er både uspolerede og upolerede små mennesker. Med fantasien som den største kraft omfavner de naturen og vores verden, det er det Anne-Dorthe Wissing forsøger at udtrykke i hendes værker.
”Jeg ønsker en let og enkel fremtoning i mine værker, og netop det er akvarellens styrke. Ligesom det monokrome univers holder fokusset på værkets udtryk”, siger Wissing.