Sommer på Mississippi med nyudsprungne kunstnere

spot_img

Værker fra årets afgangshold på Aarhus Kunstakademi kombineres med en etableret kunstners skulpturer på kunst- og kulturstedet Mississippi på Thyholm

For fjerde gang stiller kunst- og kulturstedet Mississippi på Thyholm lokaler til rådighed for afgangsholdet på Aarhus Kunstakademi. Værkerne suppleres med skulpturer af Torben Klostergaard, som hermed udstiller på Mississippi for anden gang.

Lørdag 15. juni kl. 14 er der fernisering på udstillingen, som herefter er åben torsdag-søndag kl. 13.30-17. Koret ”Opus 7790” deltager i ferniseringen. Sommerudstillingens sidste åbningsdag er 11. august.

”Jeg har været glad, hver gang et hold afgangselever har vist deres værker. Det er spændende nye input til stedets frivillige, til mig selv og til publikum,” siger Bruno Nordensgaard, stifter og daglig leder af kulturstedet, som har hjemme i Odby gamle skole. Han tilføjer:

”Vi får rokket ved vore forestillinger om, hvad kunst er. Og så er værkerne jo en spejling af, hvad der foregår i en del af kunstverdenen lige nu.”

Afgangsholdet 2024 bestod af 24 højst forskellige kunstnere.

Heraf udstiller de 16 – 15 kvinder og en mand – på Mississippi.

Aarhus Kunstakademi fejrer i år sit 60 års jubilæum, og sender i jubilæumsåret ekstraordinært mange såkaldte afgængere ud i livet som uddannede billedkunstnere. Det høje antal har sin forklaring i eftervirkningen af corona-nedlukningen og den flaskehals, som den skabte.

Temaer for afgangsholdets kunst kan ikke samles under én overskrift, men lad os prøve med en håndfuld stikord: Køn, kvindesyn, identitet, nostalgi, forbrug… og i et eller anden omfang afspejler temaer og udtryksformer vel, at kunstnerne aldersmæssigt ligger fra de yngre til de modne.

Arkitekten blev skulptør

Skulptøren Torben Klostergaard, født 1947 i Silkeborg og bosat i Hornslet, er arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus (1978), byggetekniker (1972), elektromekaniker (1968) – og de sidste mange år fuldtids kunstner. Han har siden 2012 haft sit eget bronzeværksted, idet han primært arbejder i netop bronze.

Som nævnt har han tidligere udstillet på Mississippi, og kender man ikke manden og hans værker derfra, har man sandsynligvis mødt værkerne andre steder.

Hans motiver er dyr og mennesker, hvor han i grove snit, nærmest i skitseform, træfsikkert indfanger bevægelse og karakter.

Han er medlem af Syddjurskunstnerne og skriver på sammenslutningens hjemmeside: ”Jeg forsøger at skildre med kærlighed, humor og respekt.”
Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten og redaktør af Kunstavisen, skriver i værket 101 Kunstnere (2018) om ”… denne evne til at fange essensen i en situation og det karakteristiske ved en krop, der er Torben Klostergaards force som skulptør. Og han gør det med både vid, bid og kunstnerisk poesi…”

De 16 kunstnere

De 16 nyudsprungne kunstnere og deres kunstneriske udtryksformer:
Tine Borch-Jensen – grafik (fotogravure)

Lise Bang Pedersen – collage

Charlotte Claussen – maleri og skulptur

Linda Fuglsang – hybrid

Rebekka Koefoed – collage

Ea Sulejma Lund – blandform

Alexandra Lundbergh – linoleumstryk

Merete Lykke – maleri

Thinna Aniella Michelsen – hybrid, her et fotorelief i foldede papirstykker

Karen Niemann – maleri

Susan Ogstrup – grafik

Stine Petersen – tekstilkunst

Jette Rasmussen – hybrid, primært papir, gouache og farveblyanter

Kenth Rose – hybrid

Johanne Rye Kjer – maleri

Tina Seirup – hybrid/skulpturer

spot_img
spot_img
spot_img