Foredrag om forældreindflydelse og ansvar på det digitale område

spot_img

I samarbejde med SSP Struer har Lions Kirsten Bang arrangeret et foredrag om forældreindflydelse og ansvar på det digitale område.

Det foregår den 23.10.2024 kl. 19.00 i Folkets Hus samt den 31.10.2024 kl. 19.00 i Midtpunktet.

– Lykke Møller Kristensen er foredragsholder, journalist og forfatter til flere bøger og artikler om digital adfærd. Hun deler konkrete redskaber og viden med glimt i øjet, fortæller Hanne Munk, Lions Kirsten Bang.

Om foredraget

Børn og unge bruger flere timer om dagen på sociale medier eller gaming, og brugen af mobiltelefoner er løbende til debat. Det samme er sociale mediers forretningsmodeller, der er bygget op omkring vores opmærksomhed, hvilket ikke mindst er en udfordring, fordi børn og unge ikke har samme modstandskraft overfor algoritmerne som voksne. Samtidig er indholdet på sociale medier også under skærpet opmærksomhed. Mens myndighederne udgiver retningslinjer for brug af skærme og mobiler i skoletiden, øges det digitale dilemma for forældre. Hvad stiller vi op, hvad har vi ansvaret for, og hvordan griber vi det an?

I dette løsningsorienterede foredrag kommer forfatter og journalist med indsigter, viden og handlemuligheder, som skal støtte forældre over for deres børn og hinanden. Hovedoverskriften er at gøre det muligt at anerkende de muligheder, der er for indflydelse, ansvar og dialog om emnet. Foredraget tager udgangspunkt i viden, cases og gode fortællinger fra mere end ti års arbejde med digitale børn og unge. En kombination af fakta og bevægelse og animation fra passiv magtesløshed til aktiv handling.

Få indsigter i rammesættende dialoger, gode huskeregler og positive hverdagssituationer og forældresamarbejde.

Lykke Møller Kristensen er foredragsholder, journalist og forfatter til flere bøger og artikler om digital adfærd og kultur hos børn og unge. En vej, der startede, da hun selv som mor opdagede, at hendes egne børn kom galt af sted på grund af sociale medier, mens hun var ekspert i samme. Over de seneste ti år har Lykke været undersøgende, rådgivende og optaget af, hvad der kan lade sig gøre i praksis, mens vi venter på handling fra politikere. Det har givet hende en unik indsigt tæt på børn, unge, forældre og fagprofessionelles vilkår i omstillingen.

Hun deler konkrete redskaber og viden med et glimt i øjet.

Hvad gør man for eksempel som forældre, når alle andre børn må få en mobiltelefon?

Hvad betyder det, når man ikke kan få sin teenagedatter til at slukke, fordi resten af klassen snapper til sent ud på aftenen?

Hvordan italesætter man det grimme sprog, som børnene taler, når de gamer?

Og hvor tidligt skal man sætte ind, og i hvilke situationer er det forældres ansvar at håndtere emnet, mens samarbejdet med skolen udvikler sig?

Foredraget indeholder digitale materialer og kommer omkring alle de aktuelle temaer, herunder digital sikkerhed, delekultur, god skærmtid, techgiganternes forretningsmodel og like-kultur, algoritmer, for you, gaming, perfekthedskultur, fake news og den grundlæggende digitale færden og meget mere.

spot_img
spot_img
spot_img