Nyt initiativ gør 10.klasses elever til stjerner på plejecentrene

spot_img

Nu kan 10.klasses elever få fritidsjob som stjernemedarbejdere på plejecentrene i Struer Kommune, hvor de skal skabe livsglæde hos de ældre beboere og samtidig få erfaring med at arbejde i omsorgsjob.

Stjernemedarbejder er en spritny type af fritidsjob, som plejecentrene i Struer Kommune netop nu slår op. Det nye initiativ henvender sig specifikt til 10.klasses elever. Tanken er, at unge som stjernemedarbejdere kan snuse til sundheds- og ældreområdet. Derudover bliver en af de fornemmeste opgaver at skabe såkaldte stjernestunder for de ældre plejecenterboere.

Tiltaget med Stjernemedarbejder er en del af Struer Kommunes spireordning, hvor unge får mulighed for at prøve kræfter med SOSU-området. Folketinget har afsat midler til rekruttering af unge velfærdstalenter, som SOSU-skolerne kan bruge til at udvikle og igangsætte weekendworkshops, som giver unge faglig indsigt i sundhedsfagene – for eksempel de nye stjernemedarbejdere i Struer Kommune.

Stjernestunder fuld af livsglæde

De nye stjernemedarbejdere kommer til at indgå i en bred vifte af aktiviteter, der kan skabe stjernestunder for beboerne på plejecentrene. Det er naturligvis helt individuelt fra beboer til beboer, hvad det er.

Stjernestunder kan være alt fra brætspil og fortællinger om fotoalbums til at dække bord og hjælpe til ved aftensmåltiderne. Fokus er at give plejebeboerne lige netop de hyggelige stunder i hverdagen, der øger livsglæden.

Stjernestunder er ikke bare én fastlagt aktivitet på plejecentrene, men personlige øjeblikke mellem beboer og den unge stjernemedarbejder.

Meningsfulde relationer

Et fritidsjob som stjernemedarbejder er en mulighed for at sprede glæde til ældre beboere, som også styrker relationerne mellem ung og gammel. Men fritidsjobbet giver også de unge et godt indblik i omsorgsarbejde, og det kan meget vel vise sig afgørende, når de unge skal vælge deres fremtidige uddannelse og job.

  • Stjernemedarbejder er en unik mulighed for vores 10.klasses elever. Her kan de få solid erhvervserfaring, men også udføre et meningsfuldt arbejde, som giver glæde til de ældre. Det er især vigtigt, da det er med til at øge trivslen på plejecentrene og skabe gode relationer på tværs af aldersgrupperne,” udtaler Steen Jakobsen, Formand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Unge kan blive stjernemedarbejdere på henholdsvis Ældrecenteret Solvang, Enggård Centret, Plejecenter Bangs Have og Demensafsnittet Svalegangen. Hvert plejecenter får to nye stjernemedarbejdere. Stillingerne slås op på https://ungjob.ungstruer.dk/ og i 10.klasserne i kommunen i løbet af de kommende uger.

spot_img
spot_img
spot_img