Skal der være en campingplads på Venø?

spot_img

Så enkelt var spørgsmålet, næsten, da Teknik-, Miljø-, og Klimaudvalgets i mandags behandlede en sag, hvor der udvalget blev bedt om at give en principiel godkendelse af at campingpladsen ville kunne ophøre og et stuehus med stutteri kunne opføres på grunden.

Dette forudsætter en ændring af kommuneplanen for området og det var et flertal bestående af Venstres fire medlemmer af udvalget, Tim Pindstofte (formand), John Vangsgaard, Frank Linde og Johannes Stougård klar til at give. Mens de tre socialdemokrater, Palle Lykke Ravn (næstformand), Claus Søgaard Andersen og Niels Viggo Lynghøj omvendt ikke ville.

Den nuværende forpagter af campingpladsen har en aftale, som tidligst kan ophøre d. 1 marts 2027. Administrationen oplyser i sagen at det ikke kan forventes at Struer Kommune vil få mulighed for at etablere en ny campingplads inden for strandbeskyttelseslinjen og kystnærhedszonen på øen. Samtidig konstateres det at turismen på øen har et potentiale og at der er begrænsede overnatningsmuligheder for turister på Venø.

Foreningen VenøBoen ønsker at bevare campingpladsen

– Campingpladsen er et væsentligt tilbud til sommerturister. Et tilbud der ikke må forsvinde. Med en beliggenhed med pladser helt ned til fjorden er potentialet stort, modsat vil en ændring af planlægningen for området betyde, at Venø mister sommergæster og for altid mister en campingplads grundet restriktionerne i den eksisterende lovgivning. Det vil skade såvel turisme som reducere trafikken på færgen, fortæller Alice Frederiksen, formand for VenøBoen.

De tre socialdemokratiske medlemmer af udvalget gik imod flertallet

– Der er altså tale om en eksisterende virksomhed, og det ville da være ejendommeligt, hvis vi fra kommunens side gik ind og ændrede i plangrundlaget, så den ikke kan fortsætte, fortalte Niels Viggo Lynghøj (S) til Dagbladet Holstebro

spot_img
spot_img
spot_img