Home Nyheder Stor dansk forfatter skal skrive børnebog om Struer

Stor dansk forfatter skal skrive børnebog om Struer

0
Stor dansk forfatter skal skrive børnebog om Struer
Josefine Ottesen i Svendborg november 2022

Hun er en af Danmarks mest populære børnebogsforfattere, både når det gælder om at skabe læselyst og om at sælge bøger. Hun har en lang række af kendte bøger til børn og unge bag sig. Og nu skal hun skrive en børneroman om Struer! Bogen kommer til at give børn et fælles litterært ståsted, når de vokser op i Struer Kommune.

En bog forankret i Struers kultur og historie

Forfatteren hedder Josefine Ottesen, og den bog hun er gået i gang med at skrive om Struer, er led i et undervisningsmateriale, som kommer fra Lydlaboratoriet i Struer Kommune.

Bogen er færdig i foråret 2025, hvor den bliver udgivet sammen med en række tilhørende undervisningsmaterialer, som Lydlaboratoriet udvikler. Bogen bliver naturligvis også indtalt som lydbog – af Josefine selv – og målgruppen for lydbogen er børn i indskolingen, mens børn på mellemtrin selv kan læse bogen.

”Vi håber, det bliver en ny samlende, lokal fortælling, som alle børn i Struer Kommune stifter bekendtskab med og ad den vej får kendskab til områdets historie set gennem børneøjne”, siger Isa Paludan Asboe, som er projektleder for Lydlaboratoriet.

”Jeg ser det som noget meget værdifuldt, at vi i vores skoler kan gøre brug af kvalitetsmaterialer, som tager udgangspunkt i vores særlige egn”, siger Jeanette Enevoldsen, Chef for børn og unge.

“Lyden af hjem”

Temaet for projektet er ”Lyden af hjem”, og det vil derfor også gå igen i det tilhørende undervisningsmateriale. Børnene kommer til at arbejde med det gennem forskellige øvelser, blandt andet ved at lære at holde små taler, og på den måde give deres egne stemmer til kende. ”Vi har lavet adskillige workshops sammen med kunstnergruppen Resonerende Rum de sidste par år, og det er på baggrund af erfaringerne herfra, at materialet udvikles”, siger Isa Paludan Asboe. Projektet udspringer nemlig fra kunstens verden og Sound Art Lab, som er det kunstneriske produktionsværksted for lydkunst i Struer.

Inspirationen fra kunstens verden kan noget helt særligt, ikke mindst når det handler om undervisning.

Et kulturelt samarbejde med lokal opbakning

”Vi ser det som en gave til kommunens børn, at de får sådan en lokal fortælling om deres egen egn og kultur, som de kan arbejde med i skolerne. På biblioteket vil vi understøtte projektet ved at lave en udstilling, der passer til bogen. Og så vil vi også give bogen i gave til alle nye børnelånere på biblioteket”, fortæller biblioteksleder, Marie Harpøth Poulsen.

Struer Museum giver også en særdeles vigtig hånd med i tilblivelsen af bogen; Josefine Ottesen laver nemlig en meget grundig research af historien og egnen forud for tilblivelsen af bogen, og det bidrager museet til.

”Vi synes, det er så sjovt at bidrage med vores viden til tilblivelsen af sådan en bog. Den kommer til at formidle en vigtig del af vores historie på en helt ny måde, som er med til at give børnene i vores kommune et vigtigt indblik i deres rødder og de skuldre, de står på”, siger museumsleder Helle Ingrid Møller Sigh.

Kulturchef i Struer Kommune, Rasmus Thøgersen, runder af med at understrege, ”at selve bogen og materialet, er et klasseeksempel på den meningsfulde velfærd, der opstår når kulturaktører og vores skoler arbejder så godt sammen, som de gør.”

Projektet hedder Lydspor og er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, Sound Art Lab og Struer Kommune.

Kort om Josefine Ottesen

  • Født 1956, uddannet skuespiller og dramaturg.
  • Debuterede som forfatter af børnebøger og ungdomsbøger i 1983 og har siden fået udgivet over 100 titler.
  • Har modtaget adskillige nationale priser og har været nomineret til flere internationale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here