Hvis du har lyst til at gøre en forskel for et barn, der har det svært og derfor har brug for trygge rammer, nærvær og netværk, kan du blive aflastningsfamilie. Lige nu søger Struer Kommunes Børne- og Familiecenter nemlig familier, der bor i eller tæt på kommunen, og vil indtage denne vigtige rolle i livet for et barn, der har brug for nærvær, omsorg og opmærksomhed i hjemlige rammer.
Onsdag den 27. juni kl. 17 er der informationsmøde i Familiehuset, Gimsinghovedvej 9 i Struer, for dig, der gerne vil være – eller er interesseret i at blive – aflastningsfamilie. Tilmeldingsfristen er fredag den 22. juni, så hvis du går og tænker over, om det kunne være noget for dig og din familie, gælder det om at kontakte Børne- og Familiecentret og melde dig til.
På mødet vil du kunne høre meget mere om, hvad det vil sige at være aflastningsfamilie, fra både nuværende aflastningsfamilier og anbringelseskonsulent Lise Jakobsen fra Struer Kommune. Du vil høre om både glæder og udfordringer ved at være aflastningsfamilie – og du vil også få rig lejlighed til at stille spørgsmål.
Personlig værdi og faglig udvikling
Peter Vestergaard er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune og er – kombineret med byrådsarbejdet – familieplejer for børn og unge, der ikke kan bo hjemme ved deres egne familier. Han håber, flere vil melde sig til hvervet som aflastningsfamilie på grund af de gevinster, der er ved det – både for børnene, deres familier og for aflastningsfamilierne selv.
”Jeg kan kun anbefale at blive pleje- eller aflastningsfamilie. Det giver stor personlig værdi at kunne gøre en stor forskel for børn og unge i en skrøbelig og afgørende periode af deres liv. Vi har et fælles ansvar for at hjælpe hinanden til det bedst mulige liv, og det kan man på en meget håndgribelig måde få lov til som aflastnings- eller plejefamilie. Og så opnår man faglig udvikling ved at være i netværk med andre aflastningsfamilier, og har adgang til råd og sparring i Børne- og Familiecentret,” siger Peter Vestergaard.
Det er ikke afgørende for at blive aflastningsfamilie, om du bor alene eller er en del af en større familie. Men du og din familie skal have lyst og overskud til at invitere et barn ind i fællesskabet i familien. Det er optimalt at bo i omegnen af barnets eget hjem og normale daginstitution eller skole, så hverdagen bliver så genkendelig som mulig for barnet. Det gør det også nemt at deltage i legeaftaler og fritidsaktiviteter og bevare et eksisterende netværk.
Det vigtigste krav til hvervet som aflastningsfamilie er, at man skal godkendes af Socialtilsyn Midt. Hvordan det forløber og hvordan interesserede kan få hjælp til det, kan du også få svar på til informationsmødet.
Læs mere om aflastningsfamilier her http://struer.dk/borger/omsorg-og-saerlig-stotte
Nyhed fra struer.dk