Home Nyheder Byfortætning? Og hvad er så det?

Byfortætning? Og hvad er så det?

0
Byfortætning? Og hvad er så det?
John Christoffersen

Når man læser kommunens budget for 2019 og oversigtsårene 2020, 2021 og 2022, støder man pludselig et punkt, der hedder byfortætning.

Det er ikke et ord, der optræder i den store danske ordbog, så undertegnede overvejede mulighederne. Skulle vi alle møde på en bestemt dag og begynde at skubbe husene sammen, så der kunne blive mere plads eller hvad? 

Og når man bruger sin ven, Google, så findes det besynderlige ord mange gange, og stort set altid i forbindelse med kommuners planlægning. Men hvad er byfortætning i Struer?
Vi satte viceborgmester John Christoffersen stævne i gågaden. Han måtte jo vide, hvad byfortætning betyder. Han  har da været med til at skrive det i budgettet.

“Byfortætning betyder, at vi passer på, at bymidten ikke bare bliver åbne pladser. Det råd får vi fra de fonde m. m., der arbejder med den slags projekter,” fortæller han, og jeg ånder lettet op. Jeg skal ikke ned i byen og skubbe på husene.
“Vi skal passe på, at der ingen liv er i midtbyen, når butikkerne er lukkede. Her skal også være mennesker,” siger John Christoffersen.

 Seniorboliger, måske

“Hvis vi nu forestiller os, at der er en tom bygning, så i stedet for at rive den ned for at en plads eller lignende, så er rådet til os, at vi skal tænke på boliger,” siger viceborgmesteren. “Og den fremtid, fondene snakker om, er noget med seniorboliger. Når de ikke vil have deres store parcelhus eller rækkehus mere, er der rigtig mange, der gene vil bo i bymidten i en eller anden god lejlighed,” fortæller John Christoffersen, der også fortæller, at kommunen er i kontakt med virksomheder og fonde, der kan vejlede om seniorboliger.

Byfortætning i Struer er kort og godt, at bymidten skal boboes og ikke kun være åbne pladser. (Jeg synes stadig, at det er et mærkeligt ord.)

Bymidten på budgettet

Byfortætningen er sat på budgettet med i alt 10 mill kr i løbet af årene 2020, 2021 og 2022.

“Da vi sad i budgetseminaret for et par uger siden, kom det op i vores gruppe. Jeg tror, det var borgmesteren, der foreslog det ,” siger John Christoffersen, der også er med i den gruppe på rådhuset, der arbejder med den fremtidige bymidten.
Det punkt på budgettet, der primært omhandler det, der hedder Østergade 16, er bevilget 15,5 mill kr i alt i perioden frem til 2021. Bymidten er væsentlig for at gøre Struer attraktiv for turister og gæster i fremtiden.

Planen for Østergade 16 vil blive præsenteret i oktober eller november, og John Christoffersen siger, at projektet ventes at stå færdig i foråret 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here