Home Nyheder Naturdage på Venø – Pop-Up bageri med stor succes

Naturdage på Venø – Pop-Up bageri med stor succes

0
Naturdage på Venø – Pop-Up bageri med stor succes
Sofie Jensen og Thomas Bjerre i deres Pop-Up bageri i Venø Café og Havnekiosk
Sofie Jensen og Thomas Bjerre i deres Pop-Up bageri i Venø Café og Havnekiosk

Venø Bakery er et Pop-Up bageri, som har sin debut i forbindelse med Naturdage på Venø.

Thomas Bjerre og Sofie Jensen er initiativtagerne til friskbagt brød og kager på Venø i ø-dagene. De bor til dagligt i Århus, hvor Thomas er ved at uddanne sig til kok. Sofie stammer fra Venø, hvor hendes forældre stadig bor.

Den oprindelige ide gik på, at Thomas Bjerre og Sofie Jensen ville bage morgenbrød til øboerne i et Pop-Up bageri. De blev dog opfordret til at udvide konceptet, så der også blev mulighed for, at besøgende kunne købe frokost og kage.

Øens lokale råvarer inddrages i tilbehør og bagværk. Der er lokale brombær i kagerne, hybenmarmelade, rugbrød serveret med Venø-kartofler og spegepølse fra Venø-lam mm.

Der serveres kartoffel- og spegepølsemadder med lokale råvarer.

Pop-Up bageriet har vist sig at være en bragende succes. Ja, man kan faktisk sige, at både tilbehør, brød og kager er ‘gået som varmt brød’. Thomas Bjerre fortæller, at stort set alt tilbehør lavet på Venøs lokale råvarer blev revet væk om lørdagen. Natten til søndag måtte han i sving med endnu mere bagværk, da efterspørgslen var langt større end forventet.

‘Det går som varmt brød’ med Venø Bakery’s bagværk

Sofie Jensen kan godt lide tanken om at give noget tilbage til øen. Hun synes, at det er fedt at være med til at brande Venø. Både Sofie Jensen og Thomas Bjerre kan se sig selv i at starte en tradition med at åbne deres Pop-Up bageri på Venøs ø-dage.

Surdejsbrød, bærtærter og cookies skulle altså smages. Og tro mig, det var virkeligt lækkert og smagte af mere.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here