Home Nyheder Ny biblioteksleder ser frem til samarbejde, netværk og cheerleading for folkebiblioteket

Ny biblioteksleder ser frem til samarbejde, netværk og cheerleading for folkebiblioteket

0
Ny biblioteksleder ser frem til samarbejde, netværk og cheerleading for folkebiblioteket
Rasmus Thøgersen. Foto Struer Kommune

Rasmus Thøgersen er tiltrådt som leder for Struer Bibliotek den 1. august. Han vender hjem til Danmark efter en international karriere og vil benytte sit perspektiv, lydhørhed og evne til at samarbejde med mange forskellige lokale aktører til at udvikle og styrke folkebibliotekets rolle som kulturinstitution.

Struer Bibliotek har fået en ny leder, som beskriver sig selv som entusiast, netværker og cheerleader. Og så elsker han stadig at læse bøger, efter at have tilbragt en stor del af barndom og ungdom på Gentofte Hovedbibliotek.

Rasmus Thøgersen er 38 år og tiltrådte som leder for Struer Bibliotek den 1. august. Han vender hjem fra USA, hvor han har været museumsdirektør og biblioteksdirektør, for at arbejde med det, han med egne ord holder allermest af. Nemlig at udvikle folkebiblioteket som kulturinstitution i samarbejde med både velkendte og nye aktører, i et lokalsamfund med en stærk fortælling om Lydens By og hvor man er tæt på hinanden – og tæt på naturen.

Inspiration fra hele verden

En central opgave i stillingen bliver at skabe synergieffekter i det kommunale kulturlandskab, så biblioteket kan styrke og udvikle sin rolle som kulturinstitution. En opgave, Rasmus Thøgersen ser frem til, efter at have tilbragt mere end ti år i udlandet og set mange forskellige måder at gribe den opgave an på.

”Jeg glæder mig til at komme i gang med at lære biblioteket og hele Struer Kommune at kende med de mange kulturelle aktører, og komme i gang med at samarbejde om, hvordan biblioteket kan spille sammen med det samlede kulturtilbud. Der foregår meget godt på folkebiblioteker rundt om i verden, og den alsidighed, som har inspireret mig, håber jeg også at bringe i spil i Struer,” siger Rasmus Thøgersen.

Det handler for den nye biblioteksleder både om aktører indenfor kommunegrænsen, men i høj grad også på tværs af kommuner og på nationalt plan. Flere biblioteker og kulturinstitutioner kan løfte større projekter sammen end alene, og for at nå dertil kræver det netværk og en smittende entusiasme.

God mulighed for samarbejder på tværs

Derfor beskriver Rasmus Thøgersen gerne sig selv som en cheerleader – en der begejstrer og vil have så mange som muligt med i sin begejstring. Det gælder i øvrigt også i rollen som leder, hvor han arbejder for, at det skal være sjovt at tage på arbejde.

”Jeg håber at kunne involvere mig selv lokalt og være tilgængelig og lytte til de mange gode ideer – men også spørge ind til, hvordan tingene kan hænge sammen. Jo mere jeg ved, desto lettere kan jeg byde ind med det, Struer Bibliotek kan bidrage med. Jeg tror på, at der i en kommune som Struer er god mulighed for at åbne biblioteket op, både fysisk for borgere og kulturaktører og overfor nye samarbejder på tværs,” siger Rasmus Thøgersen.

Løbesko og litteratur

Centerchef for Kultur, Fritid og Lokalområder, Thomas Antunes, som den nye biblioteksleder refererer til, fremhæver bibliotekets vigtige rolle i Struer Kommunes strategi om nærhed og samarbejde med kommunens frivillige, foreninger og lokalområder, og er derfor glad for ansættelsen af Rasmus Thøgersen.

”Vi har et godt, populært og veldrevet bibliotek i Struer Kommune med et stort potentiale for at drive udviklingen af det samlede kulturtilbud. Jeg er overbevist om, at Rasmus har den ledelsesmæssige baggrund og åbenheden overfor nye ideer, der skal til for at udnytte det potentiale. Så jeg ser meget frem til samarbejdet med Rasmus,” siger Thomas Antunes.

Rasmus Thøgersen er flyttet ind i en lejlighed i Struer, indtil han beslutter sig for, hvor han vil bo mere permanent. I fritiden holder han af at færdes udenfor, især i løbesko, og så har nærheden til fjorden givet ham fornyet lyst til at padle kajak, som han var tiltrukket af, da han voksede op ved Øresund. Og så har han bevaret kærligheden til at læse, som han udviklede som ung der ofte kom på Gentofte Hovedbibliotek, hvor han senere fik arbejde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here