En opgørelse lavet af Region Midt viser, at Struer hører til i gruppen af de kommuner, der kan tage yderligere patienter, sammen med Lemvig og Syddjurs.
Kort efter at Henrik Askholm måtte opgive at sælge sin klinik i Østergade, og regionen måtte overgive den fremtidige drift til MedAssist, viser en opgørelse over lægedækningen i regionen, at dere samlet set er plads til flere patienter. Blandt de kommuner, hvor lægerne kan tage flere patienter, er altså Struer.
Thyholm har også tidligere på året opgive at have sin egen praktiserende læge, da det heller ikke her lykkedes at sælge klinikken, hvis drift derefter i en treårig perioden blev overdraget til Falck.
På Thyholm har en gruppe borgere arbejdet hårdt for at skaffe sig en praktiserende læge. De har bl.a. fået lavet n video, der fortæller om de gode muligheder, Thyholm rummer.
– Vi hører og oplever, at det er svært at sikre alle borgere en lokal praktiserende læge. Derfor er jeg rigtig glad for, at lægerne har plads til flere patienter, end de har tilmeldt nu, siger Annette Roed, formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud om undersøgelsen, der altså viser store udsving i dækningen.
Praktiserende Lægers Organisation, PLO Midtjylland, arbejder tæt sammen med Region Midtjylland om at sikre, at alle borgere kan vælge en lokal praktiserende læge.
– Lokalt oplever vi stadig udfordringer med at skaffe læger nok. Det skyldes bl.a. nye ydernumre (lægestillinger) p.g.a. befolkningstilvækst i visse områder, samt desværre også flere udbudsklinikker, der har plads til flere patienter, end de har tilmeldt. Jeg hører også fra pressede læger, der ikke ønsker at få flere patienter. Mange faktorer spiller ind, og arbejdet med at sikre læger til alle kalder derfor på flere forskellige løsninger, siger Lise Høyer, formand for PLO Midtjylland.