Her føler jeg mig hjemme, siger Klaus Maarbjerg, der på Struer Boldklubs ekstraordinære generalforsamling, sagde ja til at tage endnu en tørn.
Klaus Maarbjerg har været i klubben i over 50 år. Han startede sin trænergerning allerede som 14-15-årig. Og på nær et enkelt år, da han flyttede til Bremdal, har han været i Struer Boldklub.
“Efter det år kom jeg tilbage til SB som andenholdstræner. Det var jeg så i tre år,” fortæller Klaus Maarbjerg. “Det er her mit hjerte ligger,” tilføjer han.
Klaus Maarbjerg har i alle årene været en aktiv del af Struer Boldklub, både som træner og deltagelse i foreningsarbejdet.
“Det er vel en otte – ti år siden, jeg sidst var formand, men jeg har altid enten været træner, både for ungdom og seniorer, eller siddet med i bestyrelsen eller diverse udvalg, bl.a. i sponsorudvalget,” siger Klaus Maarbjerg.
Svært at skaffe frivillige
“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi også før har haft vanskeligheder med at skaffe frivillige,” siger Klaus Maarbjerg, en problemstilling, der gør sig gældende i mange idrætsklubber og anden fritidsaktiviteter.
“Det er primært bestyrelsesarbejdet, det kniber med, det lange seje træk. De forskellige ad hoc opgaver har vi ingen problemer med,” siger Klaus Maarbjerg. “Vi har f.eks. noget vi kalder SB dage, hvor vi bl.a. stiller telte op, og der møder folk op.”
“Så sent som i dag er der folk, der har kontaktet mig og sagt, at hvis vi får brug for nogen til de og de opgaver, så kontakt os,” fortæller Klaus Maarbjerg, der mener, at der dog på den måde kan komme noget konstruktivt ud af situationen. Det har fået flere øjne op for problematikken: “Der er også nogle gamle spillere, der har meldt sig på banen, så måske kommer der noget godt ud af det.”
“Alle kan spille en rolle. Det, der måske holder nogen væk, er den opfattelse, at hvis man melder sig, hænger man fast. Men man er meget velkommen til at melde sig til små ad hoc opgaver,” siger Klaus Maarbjerg, og tilføjer, at det også vil hjælpe klubben.
Bestyrelsesarbejdet
“Jeg vil gerne sikre mig, at det bliver mere et team, denne gang,” siger Klaus Maarbjerg. “Hvis jeg skulle påtage mig opgaven som formand, skulle det i hvert fald være sådan, at organisationen var på plads.”
“Det gælder især ungdomsudvalget. Selvfølgelig har vi også sponsor- og andre udvalg. Men det er ungdomsudvalget, der er vigtigst. Der skal arbejdes med at få nye trænere, rekruttering og fastholdelse af ungdommen.”
“Vi har fået fire nye mennesker med et drive og en interesse for foldbold ind,” fortæller Klaus Maarbjerg. “Jeg håber, at de vil blive i klubben i mange, mange år. Og jeg kan godt forestille mig, at én af dem på sigt kunne tænke sig et blive formand for Struer Boldklub.”
Struer Boldklub har på linje med andre idrætsklubber et problem med at fastholde unge mellem 15 og 18 år:
“Holdsporten har mange gode egenskaber og jeg udelukker ikke, at samarbejde med andre klubber i kommunen. Om de unge skal træne i Linde eller Humlum, fra vores synspunkt, skal det ikke nødvendigvis foregå i Struer.”
Struer Boldklub, der har omkring 220 medlemmer, er desuden i gang med at prøve at få forbedret sine faciliteter. I øjeblikket bygges der på en tribune, så tilskuerne kan stå i læ for regn og blæst.
“Desuden skal vi mødes med kommunen omkring et klubhus, der bl.a. kan tilbyde toiletter,” fortæller Klaus Maarbjerg, der også er klar til at gå nye veje fremover:
“Måske skal vi ud i helt andre aktiviteter også. Det kunne være computer aftener i Energi Parken eller lignende.”
Redaktionen vil gerne foreslå, at der kåres en Struer mester i EA sports fodboldspil Fifa.