”Har du, hvad der skal til?” – sådan spørger Struer Kommune i en kampagne, der, sammen med en række tiltag på omsorgsområdet, skal få flere at søge en SOSU-elevplads i Struer Kommune.
Der er mangel på Social og Sundhedsassistenter og hjælpere. Det er en kendsgerning på landsplan og således også i Struer Kommune. Men hvordan får man flere til at søge ind på SOSU-uddannelsen?
Struer Kommune har netop søsat en række tiltag, som skal gøre det mere attraktivt at blive SOSU-elev og samtidig øge kendskabet til social og sundhedsfaget.
”Vi har brug for flere SOSU-elever. Det er essentielt for at vi kan yde god og nær velfærd for vores ældre borgere. Vi ved, at der er stor konkurrence om at tiltrække eleverne, og derfor sætter vi nu alle sejl ind for at de skal vælge Struer Kommune,” siger formand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget Anne Kirstine Bøge Petersen.
Som led i et øget fokus på rekruttering og fastholdelse af medarbejdere på omsorgsområderne i Struer, blev der i 2020 udarbejdet en strategi for fastholdelse af elever på social- og sundhedsområdet med Social- og Sundhedsskolen i Herning og Vestklyngen.
I forlængelse deraf, har Struer Kommune nu igangsat flere indsatser:
- Løn på Grundforløb 2 til alle SOSU-elever uanset alder
- Opkvalificering af praktikvejledere og fokus på at fremme god uddannelse alle uddannelsessteder
- Indsats for at styrke sammenhæng mellem skoleforløb og praktikforløb
- Kommunikationskampagne
- Etableret et ambassadørkorps af nuværende SOSU-elever
- Inspirationsmøder
- Infomøde hos Jobcenter Struer
Kan alle bliver SOSU’er?
Social- og sundhedsfaget har længe kæmpet med færre ansøgere på SOSU-uddannelserne og været omgærdet af negative antagelser og misforståelser. Dét tager Struer Kommune med dette tiltag fat i, i en ny kampagne, der sætter sig for at italesætte fordommen om at alle kan blive SOSU’er.
I en række kampagnefilm afholder Struer Kommune nemlig fiktive tests under overskriften: ”Hvis-du-ikke-kan-blive-andet-kan-du-altid-blive-SOSU”-testen. Filmene henviser til www.struer.dk/sosu, hvor interesserede kan få et indblik i, hvordan en hverdag som SOSU-elev ser ud, få et indblik i Struer Kommune som arbejdsplads og få svar på alle tænkelige spørgsmål om SOSU-elevuddannelsen.
Samtidig har Struer Kommune oprettet et ambassadørkorps af nuværende SOSU-elever i kommunen, der på facebooksiden SOSU elever i Struer Kommune deler situationer fra deres hverdag og svarer på spørgsmål fra potentielt kommende SOSU-elever. I sensommeren afholder ambassadørerne og Struer Kommune et inspirationsmøde, hvor alle der har interesse i at høre om SOSU-elevuddannelsen i Struer Kommune er velkomne.
Kampagneindhold:
Kampagnefilm 1
Kampagnefilm 2
Kampagnefilm 3
Hverdagen som SOSU
Website – bliv SOSU-elev
Facebookside – SOSU elever i Struer Kommune
Pressemeddelelse/Struer kommune