Borgmestrene i Struer og Holstebo skal mødes engang i august. Så skal der en fornyet snak til. Og så kan det jo være …..
-Det er min mening, og ønske, at vi får hånds- og halsret over havnen, siger borgmester Mads Jakobsen. -Men vi skal jo have fundet en fornuftig løsning.
Mads Jakobsens forgænger, Niels Viggo Lynghøj, havde sendt Holstebro et tilbud, men det afvist Holstebro, siger Mads Jakobsen. -Så døde forhandlingerne, siger borgmesteren. -Og det arbejde skal vi have genoptaget.
Holstebros borgmester H.C. Østerby har ikke meget at tilføje: -Der er aftalt et møde med Struer i august og så må vi have en fornyet snak igen.
Der har tidligere været tale om en slags “opmand”, der kunne komme med en pris. Den idé er ikke én, som H.C. Østerby tager afstand fra.
Vi kan ikke blive enige om prisen
Så bramfrit udtaler John Christoffersen, med lem af havnebestyrelsen, sig. -Vi har afgivet et bud på, hvor meget vi mener, at havnen er værd. Men det har der ikke været lydhørhed for i Holstebro.
-Vi har jo tilbudt at sætte en opmand på sagen, der kan sige noget om, hvad prisen på havnen kan være. Men Holstebro kommune siger, at uanset hvilken pris han kommer med, vil de forbeholde sig retten til selv at sætte en pris.
Med nogen tøven indrømmer John Christoffersen, at efter hans mening har Holstebro kommune et urealistisk forhold til prisen.
-Vi har jo som kommune en udviklingsplan for havnen. Men den har også en pris, siger John Christoffersen. -I øjeblikket renoverer vi sydkajen til en pris omkring de 12 – 13 mill, så vi synes faktisk, at vores pris er fair.
Havnen har sin egen økonomi, der styres af havnebestyrelsen. Havnen genererer for det meste et meget lille overskud, primært fra lystbådehavnen. Men der har dog ind imellem været et underskud på driften.