Nordvestjyllands største fødevarefestival SANS indgår i nye og spændende samarbejder i 2023, fortæller Eventchef Kim Høfler. I samarbejde med Jyllandsakvariet vil vi lørdag d. 19. august i Struer Midtby blandt andet sætte fokus på de fødevarer, der findes i Limfjorden. Børn og børnefamilier kan derfor gratis i tidsrummet 10-16 være med til at tilberede forskellige seafoodretter, som der efterfølgende er smagsprøver på, fortsætter Kim Høfler.
Af retter, som der kan prøves kræfter med, er:
- Krabbesuppe / krabbebisque
- Røgede blåmuslinger
- Pil-selv krabbeklør m. grillet brød
Vi starter med krabbesuppe, som der skal klargøres strandkrabber og hakkes grønsager til. Det er aktiviteter, som alle børn – eventuelt med hjælp fra forældre – kan være med til, siger Eventchefen.
Når krabben er sat over for at koge ind, skal børnene og deres forældre i gang med at tilberede røgede blåmuslinger. Derefter står menuen på ”Pil selv-krabbeklør med grillet brød”. Her skal man selv banke og pille kødet ud af de kogte krabbeklør. Det er en aktivitet, der godt kan tage lidt tid, inden man får alt det gode kød ud af kloen. For at vise, hvorledes man undgår at få stykker af skallen med i sit krabbekød, vil en kyndig guide fra Jyllandsakvariet demonstrere, hvordan man praktiserer denne måske lidt svære ”kunst”. Kødet serveres herefter med chilimayo og brød, der lige har været en tur på grillen.
Vi ser frem til en hyggelig og lærerig dag for hele familien. Det bliver en dag, hvor man sammen får lært, hvilke lækre fødevarer der findes i Limfjorden og hvordan man forholdsvist nemt sammen kan tilberede en række velsmagende retter, slutter Kim Høfler.