Fra 1. april er Sidsel Munkebo Hansen, 32 år, ansat som bosætningskoordinator i Struer kommune.
Familier, virksomheder og andre med interesse for at flytte til Struer Kommune har hidtil manglet et entydigt sted at henvende sig med de overvejelser og udfordringer, der ofte følger med flytteplaner. Og
Struer Kommune har manglet en medarbejder til at holde overblik over de mange bosætningsrelaterede opgaver, henvendelser og strategiske indsatser – en bosætningskoordinator.
Født og opvokset i Struer.
“Jeg voksede op i Tårngade, på den anden side af vandtårnet,” siger
Sidsel Munkebo Hansen med et smil, “og nu bor jeg i Tårngade igen. Vi flyttede ind lige før jul. Det er ligesom en cirkel, hvor enderne har nået hinanden.”
Sidsel Munkebo Hansen har været i eksil, som hun kalder det, i ti år, dels i Aarhus og dels i København. Det var dels for at studere og dels for at arbejde.
“Der mødte jeg så min mand, der tilfældigvis også er fra Struer. Vi havde ikke haft noget at gøre med hinanden her i Struer. Så vi kendte ikke hinanden. Det var en sjov tilfældighed,” fortæller Sidsel.
Tilbage til Struer
Sidsel Munkebo Hansen og hendes mand flyttede tilbage til Struer for tre år siden.
“Vi boede på Nørrebro på vores få kvadratmeter til en høj husleje, men grunden til at vi flyttede var ønsket om at komme tættere på familien,” fortsætter Sidsel. “Vi ønskede at prøve det af, om man kunne finde noget mere ro herovre i stedet for storbyens stress og jag. Vi havde en oplevelse af et hamsterhjul i livet i København.”
Sidsel Munkebo Hansen føler, at hendes hjerne ligesom er blevet afklimatiseret efter at hun og hendes mand og to børn er flyttet tilbage til Struer.
“Jeg holder stadig af København og Nørrebro, men når jeg er derovre nu, så mærker jeg de mange mennesker, larmen og de mange visuelle indtryk.”
Før familien flyttede til Tårngade boede de to år på Hunsballevej med direkte udsigt til fjorden og horisonten. Og det var ligesom balsam for sjælen.
“Her er plads til det hele, her er bl.a. plads til børn. Der er vidder, horisont og ro.”
“Men man skal ikke glemme, at der sker enormt meget her, noget jeg er blevet overrasket over. Der sker mange ting. Og det er det, vi også skal have fortalt folk, så de ikke sidder rundt omkring i landet og tror, at her sker ikke en døjt. Men Struer er en aktiv by.”
En idémager
Sidsel Munkebo Hansen er uddannet antropolog med bachelor fra Aarhus Universitet og kandidatgrad fra Københavns Universitet. Derudover har hun uddannelser som systemisk proceskonsulent og i ledelse.
Hun Kommer fra en stilling som udviklingskonsulent i Børn og Familie i Ringkøbing-Skjern kommune. Hun har tidligere været ansat i interesseorganisationen Sammenslutningen af Unge Med Handicap og har siddet i den europæiske interesseorganisation European Disability Forum.
Sidsel Munkebo Hansen er en rigtig idémager, skriver Struer kommune i deres pressemeddelelse.. Hun er bl.a. arrangør bag Venø Festival, en børnefamilievenlig og alt inklusive-festival, som skal
finde sted for første gang i juli 2019.
Sidsel blev udvalgt i bunken af 65 ansøgere til stillingen som bosætningskoordinator.
Hvad skal der nu ske?
“Jeg tror det er meget naturligt, at man som ung har et behov for at flytte herfra. Dels på grund af uddannelse, dels på grund af at have lyst til at prøve noget andet,” siger Sidsel. “Men så gælder det om at holde kontakt med de “eksil-struerboere”.
De kommer herfra og har en tilknytning til stedet. Kontakten til dem kan gøres dere, hvor de bor og når de vender hjem til højtiderne, mener Struer kommunes nye bosætningskoordinator, der starter i jobbet den første april. Forhåbentlig kan den kontakt gøre, at de på et tidspunkt vender tilbage.
“I Ringkøbing-Skjern kommune, min tidligere arbejdsplads, gør det godt. De afholder nogle arrangementer for deres “eksil-vestjyder, og det er måske en idé, vi kan tage op.”
“Der er mange forskellige indsatser, der kan bidrage på forskellige måder. Men man skal nok ikke udelukkende have en ensidig fokus på, f.eks. arbejdspladser. Min mand arbejder i Skive og jeg selv kørte til Videbæk på arbejde. Og det tager ikke længere tid end at komme rundt i København. Og den nye motorvej gør det endnu nemmere at komme til f.eks. Herning. Men man kan sagtens arbejde både i Viborg og Skive og bo i Struer,” mener Sidsel Munkebo Hansen, der glæder sig til at komme i gang med arbejdet og møde de mange aktive i lokalsamfundene og ildsjælene i kommunen.
Hun håber desuden på, at der vil være frivillige, der vil være med til at byde velkommen til nye tilflyttere, så de hurtigere kan skabe et netværk.