Det kan være en ensom situation at være anbragt barn hos en plejefamilie. Hvordan relaterer man f.eks. til klassekammerater, der ikke kender til oplevelsen med at bo hos andre end sine forældre? Anbragte børn kan have brug for at spejle sig og finde støtte hos børn i lignende situationer. Det samme kan ligeledes være gældende for plejeforældre, der savner kollegial sparring med andre forældre.
Derfor vil Struer Skolehjem sætte fokus på at skabe et netværk samt aktiviteter for disse plejebørn og plejefamilier. På den måde kan grupperne mødes med ligesindede i et fortroligt rum.
Puljemidler gør det muligt at igangsætte aktiviteter
Struer Skolehjem har søgt Socialstyrelsens pulje Netværksskabende aktiviteter for plejefamilier og/eller anbragte børn. Det har resulteret i, at Struer Skolehjem har modtaget 1,89 mio. kroner til at realisere netværksarbejdet.
Dermed kan Struer Skolehjem allerede den 28. februar 2023 igangsætte en række aktiviteter. Aktivitetstilbuddet er henvendt til alle plejefamilier i Struer Kommune samt plejefamilier med børn fra Struer Kommune i alderen 6-15 år.
Den grundlæggende tankegang er, at målgrupperne mødes med ligesindede. Anbragte børn og unge får muligheden for at dele deres oplevelser med andre i samme situation. Imens kan plejeforældre vende de særlige udfordringer, som hører med til opgaven som plejefamilie.
Fuldt program det næste halve år
Projektleder Laila Høgfeldt Munck fortæller om, hvad der allerede nu er planlagt for det næste halve år:
Vi har lavet et overordnet program for de første netværksmøder frem mod sommerferien. Først og fremmest skal børnene møde hinanden og de voksne, som de vil møde i forbindelse med aktiviteterne i projektet.
Vi har nogle idéer til undervisningsforløb, som vi præsenterer – og som vi i forbindelse med samtaler med plejeforældre – har en fornemmelse af, at der kan være et behov for. Og så skal der være plads til at skabe et fortroligt rum mellem plejeforældrene.
Børnene vil også få indflydelse på, hvilke aktiviteter der skal være for dem – og i gruppen af børn vil der være det her fokus på at skabe relation børnene imellem og til de voksne, som er faste i projektet. Så der også her kommer et fortroligt rum til at stille spørgsmål og snakke om det at være anbragt.
Ønsker du at deltage?
Hvis du er interesseret i at høre mere om tilbuddet eller ønsker at deltage, kan du kontakte:
Projektleder Laila Høgfeldt Munck på tlf. 24 28 49 53
Det er ikke et krav, at både plejebørn og plejeforældre deltager i netværket og aktiviteterne.