På tirsdag går vi til valg. Så skal der stemmes om en ny kommunalbestyrelse efter første januar. Hvis det går som det plejer, vil forholdet mellem venstre og højre side af byrådssalen blive ganske tæt. I 2017 var det den radikale Peter Vestergaard, der gjorde Niels Viggo Lynghøj (S) til borgmester.
-Det er jo vilkårene, siger han. Det er sådan det er i politik. Og jeg har det godt med at blev sådan dengang. Jeg har også denne gang meldt klart ud, at hvis vi kan lave det samme flertal, så bakker jeg op om det.
Om den turbulente tid Det Radikale Venstre har været igennem på landsplan, kommer ikke til at spille ind på det lokale, mener Peter Vestergaard.
-Jeg tror så meget på vores vælgere her i Struer, at det her drejer sig om kommunalpolitik. Så det kan de godt skille ad.
Helhedsplanen for børn og unger
Peter Vestergaard fik i konstitueringen af byrådet i 2017 formandsposten i børne- og uddannelsesudvalget, og har som sådan haft mulighed for at føre et af vælgløfterne dengang ud i livet. Nemlig en helhedsplan for børn og unge i Struer kommune.
-Helhedsplanen blev vedtaget i byrådet, og vi har så arbejdet med den over de sidste 4 år, fortæller han. -Mange af initiativerne er skudt i gang. Det seneste er ledelsesfællesskabet for skolerne, der skal skabe fælles visitationer.
-Så overordnet set synes jeg, det går godt. Vi har lige i udvalget bedt om en slags temperaturmåling, så vi har noget, der kan ligges frem for et kommende udvalg, der så kan se, hvad der er implementeret og hvordan det så går med dem.
-Helhedsplanen indeholder mange delelementer. Vi startede med at opnormere kraftigt på daginstitutionsområdet, også inden snakken om minimumsnormeringer kom i gang. Så da forældrene kom ud på gaden med skiltene, kunne vi allerede fortælle at vi havde opnormeret med 4 mill det år.
-I arbejdet indkaldte vi aktørerne på området: Sundhedsplejen, dagtilbud,institutionerne og deres forældreudvalg, skolerne og skolebestyrelserne og ungdomsskolen. De er jo en vigtig del af, hvordan vi tænker denne helhedsplan: Hvad er det vi tror og synes virker, og hvad er det vi ikke gør særlig godt. Det var sådan set det første tjek på helhedspalnen.
-Så man kan ikke sige, at det kun var normeringerne til daginstitutionerne, der var fokus på. Bl.a. aftalte vi et ekstra besøg af sundhedsplejersken inden barnet overgik til vuggestuen.
-Det var et af de tiltag, der poppede op som et ønske under de “brainstorms”, der blev afholdt for at finde det, vi kunne gøre anderledes og bedre.
-Alt i alt er jeg faktisk super-stolt af den helhedsplan, siger Peter Vestergaard. -Jeg synes, den kan noget. Det er klart, at der kommer justeringer hen ad vejen i forhold til, hvad vi kan gøre bedre.
-Jeg forventer mig meget af den. Og jeg håber, at hvis ikke jeg skulle komme til at sidde i børne- og uddannelsesudvalget efter valget, så håber jeg, at det nye udvalg har lidt is i maven og giver tiltagene lov til at udvikle sig. Jeg tror på, det er den rigtige retning, vi har stukket.
Tanken bag helhedsplanen var at styrke “flowet” for børnene i Struer, så overgangene helt fra vuggestuen og måske helt frem til ungdomsskolen skal gå problemfrit for sig.